Search Tagsfor ayah

jannah.my.aspiration

Jannah My Aspiration

@jannah.my.aspiration


Comment from Jannah My Aspiration:


أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الْعَظِيمَ الَّذِي لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْْقَيُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ - Astaghfirullah al-'Adheemal-ladhi la ilaha illa Huwal-Hayyul-Qayyum wa atubu ilaih (I seek the forgiveness of Allah the Mighty, Whom there is none worthy except Him, the Living, The Eternal, and I repent unto Him) Whoever says the above words, Allah will forgive him even if he deserted the army's ranks. [Abu Dawud 2:85, at-Tirmidhi 5:569]. M HolyQuran ProphetMuhammedﷺ dawah repent Muslim pray forgiving merciful Islam Surah Ayah zikr dhikr InShaAllah prayer blessing Alhamdulillah AllahuAkbar SubhanAllah deen ALLAHSWTISMYLORD ALLAHSWTisONE dua jannah sujood blessings ummah ummati

5 Minutes ago
haura_deen

HAURA DEEN

@haura_deen


Comment from HAURA DEEN:


LELAKI TERBAIK . Ayah, Seorang lelaki yg tabah, Seorang insan yang sanggup membanting tulang, Dari pagi hingga petang, Dari malam hingga siang, Demi membesarkn anak2 yg tersayang. . Walaupun ayah keletihan, Tak pernah ku dengar rintihan mahupun keluhan, Ayah tetap bertahan walaupun kepenatan. . Tapi malangnya, Apabila aku meningkat dewasa, Nasihat ayah aku lupa, Auratku kini terbuka, Ikhtilat ku tidak terjaga, Solatku entah kemana. . Di saat aku asyik bergembira, Dibuai keseronokan dunia, Aku tak sedar, Ayah menangis menahan kecewa, Ayah yg terpaksa menanggung dosa. . Kini, Aku sedar, Aku bersalah ayah, Kerana diriku ayah yg tersiksa. . Ayah... Maaf kerana sering membuatmu berduka, Ayah... Akn ku jaga segalanya bagi menghantar ayah ke syurga. Sungguh, . Segala jasa ayah tak mampu ku balas, Walaupun sebanyak mana pun ku cuba, Ku harap Allah tempatkn ayah di syurga, kerana telah menjadi yg terbaik buatku. . Terima kasih ayah 💕 .................................................. Lelaki yg terbaik yg Allah anugerahkn utk kita adalah seorg ayah. . Sayangi dan jagalah ayah kita sebaik mungkin. . Jagalah ikhtilat, Tutuplah aurat, Jangan lupa solat. . Kerana segala perbuatan dosa yg kita buat, Si ayah menanggungnya. . Jgn jadikn dosa kita tiket utk ayah ke neraka 😔. . hauradeenayahlelakiterbaiklelakiterhebatsyurgabuatmu sayangiayah

5 Minutes ago
alfi.dyah

Alfi Syahrin Dyah

@alfi.dyah


Comment from Alfi Syahrin Dyah:


Sehari, sebulan bahkan setahun aku tidak pernah merasa ia pergi. Hanya saja saat aku ingin bermain juga berbagi canda tawa dengannya kini ia tak lagi ada disisi. Support khas darinya yakni "hidup gausah dibikin ribet/ruwet kan udah jelas jalannya, kuliah ya kuliah gausah neko2 dulu ayah mau kuliah aja susah..gausah pake acara ikut2an kerja dulu, fokus belajar sedikit kalo fokus asal tekun bakal ada hasil.tapi kebanyakan acara dan gada yg ditekuni cuman capek aja" ya begitulah ia laki-laki yang gak pake lama dan ribet. Alhamdulillah sampai akhir hayatnya pun tidak merepotkan siapapun, cepat, singkat dan bermakna. Pokoknya first segala-galanya dari mulai belajar talqinin sampe liat sendiri proses keluar ruhnya. Allah...alhamdulillah aku menyaksikan itu. Jadi gak cuman ngaji kitab dan berangan2 yaa dikasih praktek sama Allah langsung 😊😊😊 Ingat mati, ingat susah jangan seneng2 terus belum tentu matinya membawa kesenangan 😉 birrulwalidain ayah cintayah surgaku

8 Minutes ago
rahmat_sykes06

@Rahmat_ Emank06

@rahmat_sykes06


Comment from @Rahmat_ Emank06:


Dalam ratusan kilometer membentang jauh selalu ku titipkan rindu pada hembusan angin. selalu kubincangkan di sela doa untuk mu orang tuaku dan keluargaku. . . . rindu pada mu pantangmenyerah ayah ibu farmasi farmasismudakeren universitas mulawarman like4like likeforlike followforfollow follow4follow add

8 Minutes ago
siskaanggra14

Raffa Taufik

@siskaanggra14


Comment from Raffa Taufik:


unchh sleep kesayangan bunda ayah lelap cape night

8 Minutes ago
maya_nova17

Dian Maya Sari

@maya_nova17


Comment from Dian Maya Sari:


ayah ayahhebat suamikupalingsweet lelakihebat muach😘 muach

10 Minutes ago
kaktus_makassar

KAKTUS MAKASSAR

@kaktus_makassar


Comment from KAKTUS MAKASSAR:


Credit to sensitif_id : Hei Ayah, yukk lebih aware terhadap kesehatan buah hatimu. Jika Ayah merokok, itu berarti kamu hanya menghisap asap rokoknya sekitar 15 persen saja, sementara yang 85 persennya, dilepaskan untuk diisap para perokok pasif, contohnya istri dan buah hatimu. Bukankah ini tak adil Ayah? Bahkan, si dede menerima imbasnya 2x lipat jadinya. Nikotin yang ada dalam rokok terserap dengan cepat dari saluran pernapasan ke aliran pembuluh darah Bunda dan langsung ditransfer ke ASI dengan cara difusi. Jika Ayah merokok di dekat bayi, maka selain nikotin terserap dari ASI Bunda yang terpapar asap rokok, juga diserap langsung melalui pernapasan (udara) si kecil. Nikotin yang masuk ke tubuh bayi melalui ASI, akan berakumulasi di tubuh bayi dan membahayakan kesehatan bayi. Nikotin ternyata juga dapat mengubah rasa ASI, dan membahayakan kesehatan bayi. Akibat gangguan asap rokok pada bayi antara lain: muntah, diare, kolik, denyut jantung meningkat, infeksi paru dan telinga, gangguan pertumbuhan, sampai kolik (gangguan pada saluran pencernaan bayi), dan lain-lain. PERHATIAN: Jika kamu usai merokok, pastikan bersihkan diri kamu dulu ya Ayah. Jangan langsung mencium bayi atau menggendongnya. Karena bisa jadi sisa-sisa nikotin masih menempel pada kulit atau baju kamu. Hindari merokok di dalam rumah atau bahkan disamping bayi. Jangan ambil risiko ya Ayah. Hindarkan buah hati, istri, dan Anda sendiri dari asap rokok, dimana saja Anda berada! Gimana klo pelan-pelan tinggalkan kebiasaan buruk ini? Yukk dimulai dari sekarang! colekayah peranayah ayah father merokok perokok perokokpasif asaprokok pregnancytest bayi pregnancy teskehamilan tespack testpack sensitif kehamilan kelahiran momtobe motherhood

10 Minutes ago
puteriimanmz.co

RAYA Collections 2017 & BAkini

@puteriimanmz.co


Comment from RAYA Collections 2017 & BAkini:


💐KEBAYA MODEN TASNEEM💐 . ✅Keistimewaan . 👉 material pearl skin + cotton 👉 warna yg menawan dan memukau 👉 cutting loose berdut berlakang 👉 kain kembang duyung 👉 pinggang bergetah kiri dan kanan 👉 zip kain sebelah kiri 👉 saiz xs s m l xl 5warna untuk direbut ❤ Sangat - sangat ekslusif... LIMITED EDITION ❤ . ■ note : colour akan berbeza sedikit . 👉Pre-order 10 hari ________________________ Rm 140 sm / Rm 145 ss (FREE POSTAGE) Whatsapp 0173410942 Follow ig puteriimanmz.co for the latest update _______________________ ukurankebayatasneem bajumelayu kurta jubah setfamily setcombo abangsado setibuanak family ayah anak ibu bajuraya2017 setayahanak bajukurungmurah bajukurungcantik bajukurungmoden bajuraya dress bajumurah bazarpaknil bazarpaknilmurah bazaronline freepostage sayajualmurah lawa sweet simple hijabister muslimah

11 Minutes ago
puteriimanmz.co

RAYA Collections 2017 & BAkini

@puteriimanmz.co


Comment from RAYA Collections 2017 & BAkini:


💐KEBAYA MODEN TASNEEM💐 . ✅Keistimewaan . 👉 material pearl skin + cotton 👉 warna yg menawan dan memukau 👉 cutting loose berdut berlakang 👉 kain kembang duyung 👉 pinggang bergetah kiri dan kanan 👉 zip kain sebelah kiri 👉 saiz xs s m l xl 5warna untuk direbut ❤ Sangat - sangat ekslusif... LIMITED EDITION ❤ . ■ note : colour akan berbeza sedikit . 👉Pre-order 10 hari ________________________ Rm 140 sm / Rm 145 ss (FREE POSTAGE) Whatsapp 0173410942 Follow ig puteriimanmz.co for the latest update _______________________ ukurankebayatasneem bajumelayu kurta jubah setfamily setcombo abangsado setibuanak family ayah anak ibu bajuraya2017 setayahanak bajukurungmurah bajukurungcantik bajukurungmoden bajuraya dress bajumurah bazarpaknil bazarpaknilmurah bazaronline freepostage sayajualmurah lawa sweet simple hijabister muslimah

18 Minutes ago
puteriimanmz.co

RAYA Collections 2017 & BAkini

@puteriimanmz.co


Comment from RAYA Collections 2017 & BAkini:


💐KEBAYA MODEN TASNEEM💐 . ✅Keistimewaan . 👉 material pearl skin + cotton 👉 warna yg menawan dan memukau 👉 cutting loose berdut berlakang 👉 kain kembang duyung 👉 pinggang bergetah kiri dan kanan 👉 zip kain sebelah kiri 👉 saiz xs s m l xl 5warna untuk direbut ❤ Sangat - sangat ekslusif... LIMITED EDITION ❤ . ■ note : colour akan berbeza sedikit . 👉Pre-order 10 hari ________________________ Rm 140 sm / Rm 145 ss (FREE POSTAGE) Whatsapp 0173410942 Follow ig puteriimanmz.co for the latest update _______________________ ukurankebayatasneem bajumelayu kurta jubah setfamily setcombo abangsado setibuanak family ayah anak ibu bajuraya2017 setayahanak bajukurungmurah bajukurungcantik bajukurungmoden bajuraya dress bajumurah bazarpaknil bazarpaknilmurah bazaronline freepostage sayajualmurah lawa sweet simple hijabister muslimah

19 Minutes ago
rizkaaprianti09

Rizkaa

@rizkaaprianti09


Comment from Rizkaa:


Kembalikan dia sehari sajaa tuhan😭 aku hanya ingin merasakan hangatnya pelukan diaaaa😭 sedikitpun aku tidak menyalahkan takdirmu tuhan, Aku hanya rindu. Entah bagaimana aku menyampaikan rasa rindu ini untuk lakilaki yang aku sayangi ini😢 entah sudah berapa banyak surat dan doa yang kutuliss dan kuucapkan untuk mengungkapkan kerinduanku ini😭😭😭😭 . . . . Rindu Ayah Rinduberat lvDad Capenahanrinduuuuuuuuuuuu

19 Minutes ago
candramaul87

Candra Maulana

@candramaul87


Comment from Candra Maulana:


Love♥ . . . .ayah cintabayi bayi baby sleepingbaby hug missU

19 Minutes ago
puteriimanmz.co

RAYA Collections 2017 & BAkini

@puteriimanmz.co


Comment from RAYA Collections 2017 & BAkini:


💐KEBAYA MODEN TASNEEM💐 . ✅Keistimewaan . 👉 material pearl skin + cotton 👉 warna yg menawan dan memukau 👉 cutting loose berdut berlakang 👉 kain kembang duyung 👉 pinggang bergetah kiri dan kanan 👉 zip kain sebelah kiri 👉 saiz xs s m l xl 5warna untuk direbut ❤ Sangat - sangat ekslusif... LIMITED EDITION ❤ . ■ note : colour akan berbeza sedikit . 👉Pre-order 10 hari ________________________ Rm 140 sm / Rm 145 ss (FREE POSTAGE) Whatsapp 0173410942 Follow ig puteriimanmz.co for the latest update _______________________ ukurankebayatasneem bajumelayu kurta jubah setfamily setcombo abangsado setibuanak family ayah anak ibu bajuraya2017 setayahanak bajukurungmurah bajukurungcantik bajukurungmoden bajuraya dress bajumurah bazarpaknil bazarpaknilmurah bazaronline freepostage sayajualmurah lawa sweet simple hijabister muslimah

20 Minutes ago
puteriimanmz.co

RAYA Collections 2017 & BAkini

@puteriimanmz.co


Comment from RAYA Collections 2017 & BAkini:


💐KEBAYA MODEN TASNEEM💐 . ✅Keistimewaan . 👉 material pearl skin + cotton 👉 warna yg menawan dan memukau 👉 cutting loose berdut berlakang 👉 kain kembang duyung 👉 pinggang bergetah kiri dan kanan 👉 zip kain sebelah kiri 👉 saiz xs s m l xl 5warna untuk direbut ❤ Sangat - sangat ekslusif... LIMITED EDITION ❤ . ■ note : colour akan berbeza sedikit . 👉Pre-order 10 hari ________________________ Rm 140 sm / Rm 145 ss (FREE POSTAGE) Whatsapp 0173410942 Follow ig puteriimanmz.co for the latest update _______________________ ukurankebayatasneem bajumelayu kurta jubah setfamily setcombo abangsado setibuanak family ayah anak ibu bajuraya2017 setayahanak bajukurungmurah bajukurungcantik bajukurungmoden bajuraya dress bajumurah bazarpaknil bazarpaknilmurah bazaronline freepostage sayajualmurah lawa sweet simple hijabister muslimah

21 Minutes ago
unknown_beauty04

Unknown Beauty

@unknown_beauty04


Comment from Unknown Beauty:


DJ Jazzy Jeff feat. Ayah - Make It Last djjazzyjeff - what ever happened to her? I loved this album 🙌🏾 ayah makeitlast marvingaye oldskool loveit reminiscing

21 Minutes ago
puteriimanmz.co

RAYA Collections 2017 & BAkini

@puteriimanmz.co


Comment from RAYA Collections 2017 & BAkini:


💐KEBAYA MODEN TASNEEM💐 . ✅Keistimewaan . 👉 material pearl skin + cotton 👉 warna yg menawan dan memukau 👉 cutting loose berdut berlakang 👉 kain kembang duyung 👉 pinggang bergetah kiri dan kanan 👉 zip kain sebelah kiri 👉 saiz xs s m l xl 5warna untuk direbut . ❤ Sangat - sangat ekslusif... LIMITED EDITION ❤ . ■ note : colour akan berbeza sedikit . 👉Pre-order 10 hari ________________________ Rm 140 sm / Rm 145 ss (FREE POSTAGE) Whatsapp 0173410942 Follow ig puteriimanmz.co for the latest update _______________________ ukurankebayatasneem bajumelayu kurta jubah setfamily setcombo abangsado setibuanak family ayah anak ibu bajuraya2017 setayahanak bajukurungmurah bajukurungcantik bajukurungmoden bajuraya dress bajumurah bazarpaknil bazarpaknilmurah bazaronline freepostage sayajualmurah lawa sweet simple hijabister muslimah

21 Minutes ago
bebeltianra

bebel tianra

@bebeltianra


Comment from bebel tianra:


Lihat keindahan bentangan alam ini kids... sport kids fashion swim family anak indonesia ayah bunda tante model tinggi badan cantik pintar good pangandaran water air cool beach nature explore

22 Minutes ago
thinie_gheai

Gweii Meii

@thinie_gheai


Comment from Gweii Meii:


Sosok yang selalu aku RINDUKAN 😘😍😍😘😘😘 IBU AYAH

23 Minutes ago
neta_arteta_def

Neta.Def

@neta_arteta_def


Comment from Neta.Def:


amplashepychildsukak2mbaidakakaayahbundamama . . . . . abaikanorangyangtautaulewat😁

26 Minutes ago
putri.ayuanggini

Putri Ayu Anggini

@putri.ayuanggini


Comment from Putri Ayu Anggini:


Ayahh,,,ibuuu aku masih senyum kan? Aku masih bahagia kann? Walaupunn aku jadi korban kalian😊😊😊 ayahh,,ibuuu,, sebenarnyaa hidup semakin dewasa ituu amat lahh sulit tanpa di dampingi kalian😞😢amat jeraa buat di lakukann😊 tapi apa daya? Aku harus terus melakukan nyaa meskii,,, yaaa mungkin kalian berdua pun tauu😊😊 tapi untuk pengalaman yang akuu alamin bertahun2 ini, menjadi motivasi buat aku,dan jadi pelajaran hidup😊😊 trimakasih ayahh,,ibuu untuk pelajaran yang begituu sempurna untu aku😊 begituu banyak ilmu yang aku terima dari kalian berduaa,untuk hidup yang aku alamin ke depan nya kelakk😊😊😊 brokenhomesabarkorbankangenfamilyayahibu

27 Minutes ago